Dr. Katrina Obas ka mbrojtur me sukses doktoraturën e saj në Swiss TPH. Ajo mblodhi dhe punoi me të dhëna nga një studim grupor në kuadër të projektit AQH dhe zbuloi se:- Të ushqyerit e dobët (85%), pasiviteti fizik (70%), obeziteti (53%) dhe pirja e duhanit (21%) ishin faktorë të shpeshtë të rrezikut për sëmundjet kardiovaskulare në mesin e pacientëve që vizitonin Qendrat Kryesore të Mjekësisë Familjare në Kosovë.- Simptomat e depresionit të moderuar deri në të rënda mbeten të përhapura (12%) në Kosovë- Hipertensioni nuk është një faktor i mundshëm që bënë lidhjen në mes të depresionit dhe sëmundjeve kardiovaskulare.

Për më shumë info, ndjekni linqet e publikimeve 👉https://bit.ly/3wKMFTj & https://bit.ly/3DloKLu