Aktiviteti fizik si parandalim për sëmundjet më të shpeshta jo-infektive

Aktiviteti fizik i rregulltë dhe i përshtatshëm sjellë këto të mira tek të rriturit:

  • ul rrezikun për shtypje të lartë të gjakut/hipertension, sëmundjet e zemrës, infarktin, sheqerin/diabetin, kancerin në gji dhe në zorrë të trashë, depresion dhe rrezikun ndaj rrëzimeve.
  • përmirëson eshtrat dhe shëndetin funksional.
  • është përcaktues kryesor për shpenzim të energjisë, dhe për ekuilibrin e energjisë dhe kontrollës ndaj peshës.