Skenderaj do përkrahet nga AQH edhe për 4 vite në ngritjen e cilësisë së shërbimeve shëndetësore

Skenderaj është njëra ndër komunat që do përkrahet nga Projekti AQH në katër vitet e ardhshme në ngritjen e cilësisë së shërbimeve shëndetësore. Informimi i pacientëve për të drejtat dhe përgjegjësitë e tyre, ngritja e kapaciteteve në menaxhimin cilësor të institucioneve shëndetësore, përkrahja me pajisje bazike dhe përmirësimet në infrastrukturë u shprehën si prioritete të Komunës […]

Swiss TPH dhe AQH arrin numrin e 1000 pjesëmarrësve për Studimin ‘Cohort’

Në kuadër të studimit ‘Cohort’, që nga muaji Mars, 2019’të është duke u bërë rekrutimi i pjesëmarrësve që do të jenë pjesë e tij. Studimi ‘Cohort’ i financuar nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) po bëhet me qëllim që të ketë evidenca epidemiologjike për kontroll të sëmundjeve kronike në Kosovë si bazë për […]

Aktiviteti fizik si parandalim për sëmundjet më të shpeshta jo-infektive

Aktiviteti fizik i rregulltë dhe i përshtatshëm sjellë këto të mira tek të rriturit: ul rrezikun për shtypje të lartë të gjakut/hipertension, sëmundjet e zemrës, infarktin, sheqerin/diabetin, kancerin në gji dhe në zorrë të trashë, depresion dhe rrezikun ndaj rrëzimeve. përmirëson eshtrat dhe shëndetin funksional. është përcaktues kryesor për shpenzim të energjisë, dhe për ekuilibrin e […]

Renovimi i Qendrës së Mjekësisë Familjare në Kijevë

Kjo është gjendja momentale e Qendrës së Mjekësisë Familjare në fshatin Kijevë. Por, deri në fund të Shtatorit, kjo Qendër do të ketë një pamje tjetër, pikërisht atëherë do të perfundojnë renovimet në hapësirat brenda saj. Qëllimi i këtij investimi të mundësuar nga Projekti AQH dhe mbështetur nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) është […]

‘PërSHËNDETje’ nga Bardhi i Madh

‘PërSHËNDETje’ nga Bardhi i Madh, ku banorët e këtij fshati vizituan tendat informative për të mësuar se si të kenë shëndet më të mirë, duke ndjekur këshillat e dhëna nga stafi shëndetësor aty për aty. Vullnetarët e trajnuar i informuan ata rreth ushqimit, duhanit, aktivitetit fizik, dhe alkoolit. Krejt në fund ushqim të shëndetshëm, dhe argëtim për […]

Parandalimi i diabetit/këshilla se si të bëni ndryshimet e duhura në jetesë

Të ndryshosh mënyrën e jetesës mund të jetë një hap i madh drejt parandalimit të diabetit – dhe nuk është vonë për të fillu tash. Eshtë edhe më e rëndësishme ta bëni parandalimin e diabetit – prioritet, nëse jeni mbipeshë ose nëse keni histori familjare me këtë sëmundje. KOPF – Kosova Population Foundation ka mbajtur takime […]

Është Dita Ndërkombëtare pa duhan????.

PrevNext Pirja e duhanit ka ndikim serioz:për shëndetin tuajambientindhe jo-duhanpirësit përreth jush, përfshirë njerëzit e juaj më të dashur. Thuaj #JODUHANIT.